Västerås Basket Late Bloomers

Referat

Referat: KFUM Gävle Basket - Västerås Basket Late Bloomers

Idag var det bortamatch för Västerås Basket Late Bloomers mot KFUM Gävle i div 4 Norra Svealand.

Förra veckan möttes lagen i Västerås och då blev det storstryk i en ojämn match. Så blev det inte denna gången. Bloomers inledde matchen bra. Ägde returtagningen och spelade bra försvar. Underläge med fem poäng efter första perioden. Även den andra perioden var bra, särskilt första halvan när underläget fortfarande bara var fem poäng. Sedan fick Gävle i några kassar och ryckte. 29-15 i halvtid.

I andra halvlek kroknade Bloomers något vilket gav Gävle fler öppna lägen. Som förvaltades. Rudi Raman i @kfumgavlebasket var stekhet i andra halvlek och gjorde 19 av sina 25 poäng då.

Bäst i Bloomers var Jonas Jern som ägde korgarna, spelade nonstop i 38 minuter och blockade minst 4 skott. Men hela laget gjorde en godkänd insats trots förlusten.

Grattis Gävle till segern! En eloge också till publiken som hejade på båda lagen och uppskattade basketgodis som det bjöds på från bägge lagen ????

Gävle- Bloomers 62-31 (13-8, 16-7, 18-10, 15-6)

Poäng VB Late Bloomers: Daniel Lötmo 8, Jonathan Gradin 8, Kevin Nykvist 6, Daniel Teklzeghi 4, Jonas Jern 4, Stefan Fasth 1, Mikael Pålsbrant 0, Jacob Stenlund 0